MyoBrace

 

 

 

 

 

Trangstilling i et barns mund er ikke bare et symptom, men et advarselstegn på, at barnets kæbe og ansigt ikke udvikles korrekt. Med mere end 25 års omfattende forskning, har Myofunctional Research Co. (MRC) kunne bevise, hvorfor så mange børn har trangstilling.

De største syndere, der forårsager trangstilling, er dårlige orale vaner, såsom vejrtrækning og forkert synketeknink, i kombination med de kræfter vi har i tungen, kinderne og læberne.

Ortodonti Service A/S er eneforhandler af MyoBrace i Danmark.

Behandlingsfaserne 

Myobrace® behandlingen starter med vanekorrektion og arbejder gennem en kombination af tre eller flere apparater for at rette årsagerne til tandreguleringsproblemerne og justerer tænderne, når de vokser ind i munden. Behandlingen kan begyndes, så snart de dårlige myofunktionelle vaner opdages. Da ældre børn har haft mere tid til at danne de forkerte vaner og forkerte vækstmønstre, kræves der en ekstra indsats for at opnå et vellykket behandlingsresultat.  Såfremt behandlingen følges og overholdes, kan der opnås virkelig gode resultater.

Myobrace®behandlingen involverer som oftest 4 forskellige faser: vanekorrektion, bueudvikling, tandjustering og til sidst fastholdelse.

Step 1 - Vanekorrektion

Den første fase af Myobrace-behandling® er vanekorrektion, og det indebærer at lære patienten at trække vejret gennem næsen i stedet for gennem munden, omskole tungen til at hvile i den rigtige position, sluge på den rigtige måde og holde læberne sammen, når patienten ikke spiser eller taler. Ved at fokusere på at korrigere disse orale vaner, der forårsager skæve tænder og dårlig kæbevækst, vil barnet have den bedst mulige chance for at dets kæbe vokser til den rette og fulde størrelse, hvilket gør det muligt for tænderne at komme lige ind og ofte eliminerer behovet for bøjler senere.

Step 2 – Bueudvikling

Sammen med vanekorrektion kan yderligere bueudvikling være nødvendig for at udvide overkæben, hvilket giver tilstrækkelig plads til tænder og tunge. Børn med underudviklede kæber over 7 år kan anbefales at bruge apparater og teknikker i kombination med The Myobrace®System f.eks. Biobloc eller Farrell Bent Wire System™ (BWS)™ for at opnå yderligere kæbeudvikling, som vil fremskynde behandlingsprocessen.  Myolay™ er velegnet til de yngre aldersgrupper og bruges sammen med Myobrace®.

Step 3 – Tandjustering

På det stadium, hvor den sidste af de permanente tænder bryder ud, bruges Myobrace®for Teens til at justere tænderne i deres naturlige position. På grund af arten af aftagelige apparater er overholdelse afgørende. Myobrace-apparaterne® skal bæres hver dag og også om natten, mens patienten sover. Patientsamarbejde og motivation er altafgørende, når det kommer til at opnå optimale resultater. Afhængigt af barnets individuelle krav og overholdelse kan den endelige justering indebære behandling med bøjler. Hvis der fortsat er behov for yderligere justering, kan bøjle i en kortere eller længere periode kombineret med anvendelse af Myobrace® for Braces være nødvendige for at opnå optimale resultater.

Step 4 – Fastholdelse

Retention/fastholdelse er den sidste fase af Myobrace-behandlingen® og har til formål at sikre, at gode orale vaner opretholdes, hvilket ofte forhindrer behovet for at bære en permanent holder eller ledning i længere tid.

Hvis tænderne har brug for yderligere justering, kan bøjler stadig bruges i en meget kortere periode, som kan kombineres med Myobrace® for bøjler for at give optimale resultater. Når bøjlerne er fjernet, kræves der normalt en holder for at forhindre tilbagefald.

Såfremt behandlingen overholdes, og forudsat at de korrekte orale vaner opretholdes, giver Myobrace-behandling® mulighed for mere stabile ortodontiske resultater og forbedret generel sundhed. 

Øvelser: 

Læbetræning

Næsetræning

Drikketræning